Görgess le és nézd vissza a vita legjobb pillanatai összegyűjtő videónkat, vagy a teljes vitát!

Néhány kiemelt fontosságú helyi ügy:

2015-ben Orbán Viktor a Modern Városok Program részeként számtalan szombathelyi fejlesztést jelentett be, amik közül több projekt azóta is csúszik, vagy törölve lett. A Gothard-kastély felújítása, az Ady tér átépítése és a buszpályaudvar elköltöztetése forráshiány miatt nem kezdődött el, a Zalaegerszeg felé tartó kétszer két sávos út végül csak kétszer egy sávos lesz, valamint a Szent Márton út teljes rekonstrukciója is elmarad (egyedül a Szent Márton tér felújítását tudták finanszírozni).

Emellett a miniszterelnök ígéretet tett arra is, hogy mivel a városnak szüksége van még több munkaerőre, ezért lakásprogramot dolgoznak ki azoknak, akik itt képzelik el az életüket.

Ezzel szemben 2021-ben Szombathelyen lakhatási válság van, ezt két képviselőjelölt (Czeglédy Csaba és Ungár Péter) is elismerte egy korábbi, helyi rendezésű vitán. A helyzet megoldásáról azonban nincs egyetértés: míg Czeglédy programjában bejelentette, hogy 200 szociális bérlakást építenek a városban, ha megválasztják őt, Ungár azt mondja, hogy országos szintű bérlakásrendszerre van szükség.

Vas 1 – Szombathely

Screen Shot 2021-08-26 at 12.26.19 PM.png

2021.09.06. (hétfő), 19:00

Képviselőjelöltek:

dr. Czeglédy Csaba
Jelölő szervezet: DK
Választott frakció: DK

Koczka Tibor
Jelölő szervezet: ÚVNP
Választott frakció: ÚVNP/DK

Ungár Péter
Jelölő szervezetek: LMP, Jobbik, MSZP, Párbeszéd
Választott frakció: LMP